12-14.05.2022:  Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Konferansı'na Katıldık

Bölüm Hocalarımızdan Ersan Ocak ve Duygu Onay Coker, 12-14 Mayıs 2022 tarihinde 8.si düzenlenen “Uluslararası Toplumsal Cinsiyet Konferansı'na katıldılar. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde düzenlenen konferansın bu yılki teması  “Toplumsal Cinsiyet ve Sanat” idi. Hocalarımız, “Yaşlanan Kadın Bedeni: Kendisi Olarak Öteki” başlıklı sunumlarını verdiler.

28.02.- 05.03.2022: Uluslararası IXDA22 Konferansı'na Katıldık

Bölüm Hocalarımızdan Berke Atasoy, Uluslararası IXDA22 Konferansı'na katıldı. Konferansın bu yılki teması bir önceki yılın devamı olan "Zorlu Zamanlarda Tasarım"(Design in Perilous Times V.22) idi.

Konferansı anlamlı ve etkili kılan başlıklar:

• Belirsizliği Kucaklamak:
    İster ürün geliştirmenin ön aşamalarındaki belirsizlik, ister "Sorumlu Tasarımın" kârla dengelenmesi, isterse hizmet ve sistemlerin yeniden tasarlanması olsun, önümüzde duran iş, bilinmeyen gibi hissettirebilecek şeyleri haritalarken rahat olmamızı gerektiriyor.
  • Yeni Esaslar: Yapı Taşlarımız
    Aklımızdakini inşa etmeli miyiz? Üstelik nasıl? Araçlardan ekiplere ve süreçlere kadar, şimdiki ve gelecekteki uygulamamızın yapı taşlarına bakıyoruz.
  • Önemsiyoruz: Kendimiz için, ekibimiz için
    Salgın, iş ve ev arasındaki sınırlarımızı yıktı. Ve "kapsayıcılık" ve "eşitlik" konusunda yeni konuşmaları ateşledi. Bu zorlu zamanlarda insan merkezli olmanın ne demek olduğundan bahsedeceğiz.

18.06.2022: Galeri Siyah Beyaz ve KA Fotoğraf Geliştirme Atölyesi'ni Gezdik

Galeri Siyah Beyaz'da Gökhan Tüfekçi'nin "Dil Altı Mitolojisi" adlı sergisini gezdik ve öğretim üyemiz Hayri Şengün'ün moderatörlüğünde sanatçı Gökhan Tüfekçi ile sohbet etik. Ardından da KA Fotoğraf Geliştirme Atölyesi'ni ziyaret ederek mekânın sahipleri olan Oğuz Karakütük ve Nazlı Karakütük ile mekân, etkinlikler ve tasarımcılarla nasıl çalıştıkları üzerine konuştuk.

24.05.2022: Fotoğraf Üzerine Konuştuk

Yoğun geçen dönemin ikinci buluşmasını gerçekleştirdik. Hocalarımızın seçtiği fotoğraflar üzerine konuştuk.

06.01.2022: Yeni Yılı Kutladık

30 Aralık'ta İngilizce Okulu'ndaki öğrencilerimizle biraraya geldik. Hem yeni yılı kutladık hem de keyifli bir aktivite yaptık.

15.12.2021: Anadolu Medeniyetleri Müzesini Gezdik

Bölüm olarak ilk ziyaretimizi Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ne yaptık. Bizi etkileyen eserler üzerine konuştuk. Müze ziyaretlerimize devam etmeyi ve pek çok eser görmeyi planlıyoruz.

01.12.2021: "Kendimizi Nerede Hayal Ediyoruz?"

Öğrencilerimiz her ay gerçekleştireceğimiz toplantıların ikincisinde çeşitli aktivitelerle birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı buldular. Mesleği başlıklara bölüp diyagram üzerinden kendilerini gelecekte nerede hayal ettiklerini paylaştılar. Yoğun geçen Hazırlık Okulu sürecinde, bölümdeki arkadaşlarıyla bir araya gelmenin keyfini çıkarıp üniversite hayatına başlamanın farklı yönlerini konuştular.

26.10.2021: "Kendimizi En İlginç Özelliğimizle Tanıttık”

Bu sene İngilizce Okulunda öğrenimlerine başlayan Görsel İletişim Tasarım (VCODE) öğrencilerimiz ilk kez bir araya geldiler. Birbirleriyle ve bölüm hocalarıyla tanıştılar, dönem içerisinde gerçekleştirecekleri aktiviteleri ve gelenekselleştirmeyi planladıkları toplantıları konuştular. Hazırlık okulundaki deneyimlerini paylaştılar, dil öğrenmenin seçtikleri bölüm açısından ne denli önemli olduğunu konuştular ve bu sene bölüme başlayan arkadaşlarına, derslere ve deneyimlerine dair fikirlerini sordular. Çok keyifli ve verimli bir saat oldu.